Coneixes les propietats del pa de sègol?

PA DE SÈGOLEl rodó de sègol és un pa de crosta gruixuda, molt humida i de paladar torrant elaborat amb farina de blat i farina de sègol.

El sègol és originari dels països del nord d’Europa, i és per tant un cereal adaptat als climes freds. És un pa amb més continguts de fibra que la resta, contribuint així a una alimentació equilibrada.

El procés d’elaboració és llarg, amb un prolongat repòs i una doble fermentació.

El pots trobar diàriament en els nostres establiments.

Pastís de Sant Valentí

whatsapp-image-2017-02-11-at-13-11-51Avui és el dia de Sant Valentí. En alguns països es coneix com el dia dels enamorats i en d’altres com el dia de l’amor i l’amistat.

Existeixen vàries versions del perquè se celebra el dia de Sant Valentí, per una banda per l’aparellament dels ocells que tenen lloc en aquestes dates en els països nòrdics i per l’altra, per la festa cristianitzada del paganisme, ja que a Roma s’adorava el deu de l’Amor, Eros, anomenat també Cupido. Era en aquesta època de l’any que se li feien ofrenes per poder trobar l’amor.
Imatge: Pastís de Sant Valentí de bescuit de xocolata i ametlla cremós farcit de fruits vermells o vainilla de Madagascar.

Pa de nous

pa-de-nousUn cop passats els àpats de Nadal, el cos ens demana tornar a la dieta sana, lleugera i equilibrada.

És per això que us recomanem un pa ric en fibres : el PA DE NOUS.

Fet amb farina de sègol i de blat, el pa de nous s’elabora amb llevat natural, obligant el repòs i la cocció lenta de la massa. Amb tot això s’hi afegeix la nou, un fruit sec d’alt valor nutritiu, ric en proteïnes i vitamines i al qual se li atribueix la capacitat de reduir el COLESTEROL.

Pa de Nadal

pa-stollen2

El Pa de Nadal, també conegut com Pa de Stollen és d’origen alemany i data del segle XIV quan s’elaborava en els monestirs durant el període d’advent, els dies previs al Nadal.Aquest pa dolç s’elabora amb pa de blat i és especiat amb canyella, vainilla, clau, cardamom i banyat en anís. A més a més va farcit de panses, figues i cedre.

El Pannettone

dsc_7022Ens trobem a les portes del Nadal, festes on a taula no hi pot faltar el tradicional PANNETTONE.

El Panettone és la peça de brioixeria per excel•lència. El seu procés d’elaboració és llarg i laboriós (dos dies de producció mínims) i a banda de triar curosament els seus ingredients (mantega, sucre, ous, llimona, taronja, canyella) el bon resultat del Panettone és fruit del treball diari que li dediquem als ferments naturals.

A banda del tradicional pannettone de fruita, n’elaborem també de xocolata, xocolata i taronja i torró.

QUÈ ÉS EL PA?

dsc_5191

El pa, és el blat que sembrem
i el gra que sota la terra germina.
El pa, és la planta que creix, l’espiga
que a la primavera emergeix de la terra.
El pa, és l’espiga que floreix, la flor
fecundada, el gra que madura.
El pa, és la collita, el gra trillat,
el blat ensitjat.
El pa, és el blat al molí, separat
de les seves glumes, el gra mòlt.
El pa, és el blat transformat en farina,
la mòlta, el garbellament, el resultat
transportat a la fleca.
El pa, és el forner treballant,
la pastadora en acció, els ferments, la taula.
El pa és la bona massa, acuradament pastada i
metòdicament fermentada.

El pa, és la massa en tota la seva esplendor, dividida i pesada,
així com les porcions formades amb cura.
El pa, són totes aquestes condicions:
blats de qualitat, moliners capaços, forners destres
i sobretot motivats, que assaboreixen amb orgull el
producte del seu treball.
El pa, el bon pa, de blat pur…

És així!

Primer la naturalesa, després els homes.
Homes que respecten la naturalesa de les coses,
les regles de l’art, atrets pel seu ofici.
El pa és tot això, aquesta és la seva història, aquest és, no dubtem,
el seu futur.


Raymond Calvel, Forner Francès.